Huenderstraat 2 | 7245 BJ Laren (Gelderland) | 0573 401339
 

Puur en oorspronkelijk

Bakker Wijnand gelooft in de kracht van verse zelf gemaakte producten. Puur betekent meer smaak. In deze winkel vindt u dus geen kant en klare taartbodems en zien de home made gebakschelpen er allemaal anders uit.

Die ambachtelijke bereiding geldt zowel voor de regionale specialiteiten als het Pieterpadtaartje en de Loarnse Stoete, als voor de internationale toppers Amerikaanse Brownies en Zweedse crackers.

Voor onze banketbakkersroom gebruiken we verse melk van Boer Platerink hier koken wij een heerlijk volle kookroom van en deze is dan ook niet te vergelijken met de en andere gele room. Zo vol van smaak zoals Oma eerder pudding kookte!

Elk jaar verbouwt de Larense bakker een paar hectare tarwe: zo van het land naar wereldbakker Wijnand! Iedere week wordt in de Bathmense Korenmolen een deel van de oogstvoorraad op natuursteen gemalen.

De hele graankorrel wordt gebruikt en dat is bijzonder. Fabrieken gebruiken een andere werkwijze om de houdbaarheid van het meel-bloem te vergroten en verschillende meelsoorten mengen om de kwaliteit constant op hetzelfde niveau te houden. Daar is ook niks mis mee. Maar met zijn eigen graag heeft Bakker Wijnand de mogelijkheid te kiezen voor 100% puur meel.

Voordelen: het is vezelrijker en voller van smaak! Advies is om dit brood dagvers te eten en niet in te vriezen.

Dit brood wordt bereidt met desem, een vleugje honing en roomboter en is dus vrij van gist en e-nummers, bevat wel lactose.